Cristiana
despre cariera în motorsport despre Cristiana Oprea despre nevoia reprezentării despre online hate speech despre Rally di Roma Capitale, Italia, 2023
despre cariera în motorsport

despre Cristiana Oprea

Numele meu este Cristiana Oprea și sunt prima româncă pilot care a concurat în Campionatul European și apoi în Campionatul Mondial de Raliuri. Am un parcurs atipic în sport, deoarece nu visam devin pilot de curse. Am absolvit două facultăți la Universitatea Ion Mincu din București, arhitectură și urbanism, apoi mi-am urmat pasiunea pentru mașini și mi-am transformat-o în carieră, cu certitudinea la volan pot „schimba lumea în bine”. Văzând sunt o excepție într-un domeniu masculin, în 2019 am fondat platforma Femei în Motorsport, prin care promovez femeile din automobilismul și motociclismul românesc. 
 
Mai presus de trofee, cred performanța este un catalizator pentru schimbare, iar primul pas către performanța în sportul feminin este reprezentarea. De aceea îmi împărtășesc povestea din motorsport în mediul online, cu misiunea de a inspira următoarea generație de sportive aibă curaj își urmeze visul. 
 
În 2022 am reușit fac pasul definitiv către competițiile internaționale și am concurat alături de copilotul Alexia Parteni într-un format hibrid: în Campionatul European de Raliuri și în Opel Cup, singurul campionat 100% electric de raliu din lume, promovând astfel și mobilitatea electrică și sustenabilitatea. 
 
Pentru 2024 avem un singur obiectiv, posibil cu susținerea vitală a partenerilor și sponsorilor: concurăm un sezon complet în Campionatul European de Raliuri, unde am certitudinea putem avem o evoluție consecventă și demonstrăm un echipaj feminin de raliuri poate fi competitiv într-unul din puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, în același clasament.

despre nevoia reprezentării

despre online hate speech

despre Rally di Roma Capitale, Italia, 2023